مهندسی نقشه برداری به زبان ساده:

 مهندسی ژئوماتیک، مهندسی جغرافیایی یک رشته مهندسی است که به سرعت در حال توسعه است و بر اطلاعات مکانی (به عنوان مثال اطلاعاتی که دارای مکان هستند) تمرکز دارد. مکان عامل اصلی مورد استفاده برای تلفیق طیف وسیعی از داده ها برای تجزیه و تحلیل فضایی و تجسم است. مهندسان ژئوماتیک اصول مهندسی را برای اطلاعات مکانی اعمال می کنند و ساختارهای داده ای رابطه ای را شامل علوم اندازه گیری می کنند ، بنابراین از ژئوماتیک استفاده می کنند و به عنوان مهندس اطلاعات مکانی عمل می کنند. مهندسان ژئوماتیک زیرساخت های داده های مکانی محلی ، منطقه ای ، ملی و جهانی را مدیریت می کنند. مهندسی ژئوماتیک همچنین جنبه هایی از مهندسی کامپیوتر ، مهندسی نرم افزار و مهندسی عمران را شامل می شود. ژئوماتیک رشته ای است که چندین رشته دیگر مانند رشته قدیمی مهندسی نقشه برداری زمین را همراه با بسیاری از جنبه های دیگر مدیریت داده های مکانی شامل علوم داده و نقشه برداری تا جغرافیا در بر می گیرد. به دنبال پیشرفت های پیشرفته در پردازش داده های دیجیتال ، ماهیت وظایف مورد نیاز نقشه بردار حرفه ای تکامل یافته و اصطلاح “نقشه برداری” دیگر به طور دقیق کل وظایفی را که این حرفه با آنها سروکار دارد ، پوشش نمی دهد. هرچه جوامع ما پیچیده تر می شوند ، اطلاعات دارای موقعیت مکانی مرتبط با آنها برای تصمیم گیری بسیار مهم می شوند ، هم از منظر شخصی و هم از نظر تجاری و همچنین از نظر جامعه و جامعه از نظر دولتی. بنابراین ، مهندس زمین شناسی می تواند در طیف گسترده ای از فعالیت ها و برنامه های کاربردی جمع آوری اطلاعات نقش داشته باشد. مهندسان ژئوماتیک ، سیستم هایی را برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی در مورد زمین ، اقیانوس ها ، منابع طبیعی و ویژگی های ساخته شده توسط بشر طراحی ، توسعه و بهره برداری می کنند. رشته سنتی نقشه برداری زمین مهندسی ژئوماتیک مربوط به تعیین و ثبت مرزها و مناطق بسته های املاک و مستغلات و تهیه و تفسیر توصیفات قانونی زمین است. وظایفی که بیشتر به مهندسی عمران مربوط می شود شامل طراحی و طرح زیرساخت های عمومی و زیرمجموعه های شهری و نقشه برداری و بررسی نظرسنجی برای پروژه های ساختمانی است. مهندسان ژئوماتیک با جمع آوری ، نظارت ، بایگانی و نگهداری از زیرساخت های متنوع داده های مکانی به جامعه خدمت می کنند. مهندسان ژئوماتیک از طیف گسترده ای از ابزارهای پیشرفته فن آوری مانند تئودولیت دیجیتال استفاده می کنند

مصاحبه معرفی رشته مهندسی نقشه برداری

این مصاحبه به صورت کاملا رایگان برای راهنمایی دانش‌ آموزان در انتخاب رشته کنکور کارشناسی تهیه شده است. در این مصاحبه مهندس بهنام یزدان‌خو سوالات متنوعی در خصوص مهندسی نقشه برداری، آینده شغلی این رشته، مهارت‌های مورد نیاز و …. از مهمان‌ برنامه یعنی مهندس سحر روستایی (دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی) می‌پرسند.
شما را دعوت به تماشای این مصاحبه می‌کنم.
در انتهای همین پست سوالات خود در خصوص مهندسی نقشه برداری را می‌توانید بپرسید.

متن این مصاحبه به شرح زیر است:

۱- توضیح کلی در مورد رشته و گرایش‌های مختلف آن (توصیف اجمالی)

 

۲- دروس دبیرستانی شبیه رشته (جهت دید گرفتن داوطلبان نسبت به رشته)

 

۳- شباهت و تفاوت با سایر رشته‌ها (مثلا تفاوت شیمی و مهندسی شیمی در چیست؟ یا شباهت مکانیک و هوافضا چقدر است؟)

 

۴- توضیح در مورد چارت درسی (دروس سخت، آسان، مهم، بی ربط به رشته و …)
– دروس اصلی
-دروس اختیاری / دروس مربوطه از رشته‌ها و دانشکده‌های دیگر

 

۵- تفاوت رشته با آنچه عموماً دانش‌آموزان دبیرستانی فکر می‌کنند و همچنین تصورات و باورهای غلط (مثلا مهندسی مکانیک الزاما فقط در مورد خودرو نیست، یا مهندسی کامپیوتر در مورد کار با ویندوز نیست)

 

۶- زمینه‌های کاری مختلف جهت آینده شغلی

 

۷- آینده تحصیلی جهت مقاطع بالاتر (هم در داخل هم در خارج)

 

۸- وضعیت مهاجرت با رشته مورد نظر (آیا در خارج از کشور خواهان دارد یا خیر)

 

۹- معایب و نقاط ضعف رشته مهندسی عمران

 

۱۰- مهارت‌ها و توانایی‌های علمی لازم برای ورود به رشته (مثلا مهندسی مکانیک نیاز به پایه ریاضی و فیزیک قوی دارد)

 

۱۱- روحیات لازم برای ورود به رشته (مثلا روحیه مدیریتی، خلاقیت بالا، مهارت‌های ارتباطی قوی یا …)

نویسنده:
مهندس بهنام یزدان‌خو 
دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه تهران

(برای مطالعه بیشتر روی نام یا تصویر ایشان کلیک کنید)

نویسنده:
مهندس میلاد وحیدیان 
دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه تهران

(برای مطالعه بیشتر روی نام یا تصویر ایشان کلیک کنید)