علوم کامپیوتر به زبان ساده:
مهندسی کامپیوتر (Computer engineering) که به اختصار با CoE یا CpE نیز بیان میشود شاخهای از مهندسی است که چندین زمینه از علوم کامپیوتر و مهندسی الکترونیک مورد نیاز برای توسعه سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر را با هم ادغام می کند. مهندسین کامپیوتر معمولاً به جای فقط مهندسی نرم افزار یا مهندسی الکترونیک، در زمینه مهندسی الکترونیک (یا مهندسی برق)، طراحی نرم افزار و ادغام سخت افزار-نرم افزار (hardware-software) آموزش می بینند. مهندسان کامپیوتر در بسیاری از جنبه های سخت افزاری و نرم افزاری رایانه، از طراحی میکروکنترلرهای منفرد (individual microcontrollers)، ریزپردازندهها (microprocessors)، رایانههای شخصی (personal computers) و ابر رایانهها (supercomputers) گرفته تا طراحی مدار (circuit design) نقش دارند. این رشته مهندسی نه تنها به نحوه کار خود سیستمهای رایانهای بلکه همچنین ادغام آنها در تصویر بزرگتر متمرکز است. کارهای معمول مهندسان کامپیوتر شامل نوشتن نرم افزار و سیستم عامل برای میکروکنترلرهای تعبیه شده، طراحی تراشههای VLSI، طراحی حسگرهای آنالوگ، طراحی برد مدار سیگنال مختلط و طراحی سیستم عامل است. مهندسین رایانه همچنین برای تحقیقات رباتیک مناسب هستند که بیشتر به استفاده از سیستمهای دیجیتال برای کنترل و نظارت بر سیستم های الکتریکی مانند موتورها، ارتباطات و حسگرها متکی است. در بسیاری از موسسات آموزش عالی، دانشجویان مهندسی کامپیوتر مجاز به انتخاب دروسی برای تحصیلات خود در کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند زیرا گستردگی کامل دانش مورد استفاده در طراحی و کاربرد کامپیوترها از حدی نیست که بتواند در مقطع کارشناسی تحصیل کند.
مصاحبه معرفی رشته علوم کامپیوتر
این مصاحبه به صورت کاملا رایگان برای راهنمایی دانش آموزان در انتخاب رشته کنکور کارشناسی تهیه شده است. در این مصاحبه مهندس بهنام یزدانخو سوالات متنوعی در خصوص علوم کامپیوتر، آینده شغلی این رشته، مهارتهای مورد نیاز و …. از مهمان برنامه یعنی سرکار خانوم نیوشا محرمی (فارغ التحصیل کارشناسی دانشگاه قم) میپرسند.
شما را دعوت به تماشای این مصاحبه میکنم.
در انتهای همین پست سوالات خود در خصوص علوم کامپیوتر را میتوانید بپرسید.
متن این مصاحبه به شرح زیر است:
۱- توضیح کلی در مورد رشته و گرایشهای مختلف آن (توصیف اجمالی)
۲- دروس دبیرستانی شبیه رشته (جهت دید گرفتن داوطلبان نسبت به رشته)
۳- شباهت و تفاوت با سایر رشتهها (مثلا تفاوت شیمی و مهندسی شیمی در چیست؟ یا شباهت مکانیک و هوافضا چقدر است؟)
۴- توضیح در مورد چارت درسی (دروس سخت، آسان، مهم، بی ربط به رشته و …)
– دروس اصلی
-دروس اختیاری / دروس مربوطه از رشتهها و دانشکدههای دیگر
۵- تفاوت رشته با آنچه عموماً دانشآموزان دبیرستانی فکر میکنند و همچنین تصورات و باورهای غلط (مثلا مهندسی مکانیک الزاما فقط در مورد خودرو نیست، یا مهندسی کامپیوتر در مورد کار با ویندوز نیست)
۶- زمینههای کاری مختلف جهت آینده شغلی
۷- آینده تحصیلی جهت مقاطع بالاتر (هم در داخل هم در خارج)
۸- وضعیت مهاجرت با رشته مورد نظر (آیا در خارج از کشور خواهان دارد یا خیر)
۹- معایب و نقاط ضعف رشته مهندسی عمران
۱۰- مهارتها و تواناییهای علمی لازم برای ورود به رشته (مثلا مهندسی مکانیک نیاز به پایه ریاضی و فیزیک قوی دارد)
۱۱- روحیات لازم برای ورود به رشته (مثلا روحیه مدیریتی، خلاقیت بالا، مهارتهای ارتباطی قوی یا …)
نویسنده:
مهندس بهنام یزدانخو
دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه تهران
(برای مطالعه بیشتر روی نام یا تصویر ایشان کلیک کنید)
نویسنده:
مهندس میلاد وحیدیان
دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه تهران
(برای مطالعه بیشتر روی نام یا تصویر ایشان کلیک کنید)