مهندسی برق به زبان ساده:
مهندسی برق (Electrical Engineering) رشتهای مهندسی است که به مطالعه، طراحی و کاربرد تجهیزات، دستگاهها و سیستمهایی که از برق، الکترونیک و مغناطیس استفاده می کنند، می پردازد. این امر در نیمه دوم قرن نوزدهم پس از تجاری سازی تلگراف برقی، تلفن و تولید، توزیع و استفاده از برق، به عنوان شغل قابل شناسایی به وجود آمد. مهندسی برق اکنون به طیف گسترده ای از رشته های مختلف تقسیم شده است، از جمله مهندسی کامپیوتر، مهندسی سیستم، مهندسی نیرو، ارتباطات از راه دور، مهندسی فرکانس رادیویی، پردازش سیگنال، ابزار دقیق، الکترونیک و اپتیک و فوتونیک. بسیاری از این رشتهها با شاخههای دیگر مهندسی همپوشانی دارند و شامل تعداد زیادی از تخصص ها از جمله مهندسی سخت افزار، الکترونیک قدرت، الکترومغناطیسی و امواج، مهندسی مایکروویو، فناوری نانو، الکتروشیمی، انرژی های تجدید پذیر، مکاترونیک و علم مواد الکتریکی می شوند. مهندسان برق به طور معمول دارای مدرک مهندسی برق یا مهندسی الکترونیک هستند. مهندسان ممکن است دارای گواهینامه حرفهای باشند و اعضای یک نهاد حرفهای یا یک سازمان استاندارد بین المللی باشند. این موارد شامل کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک (IEC)، انستیتوی مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) و موسسه مهندسی و فناوری (IET) (IEE سابق) است. مهندسان برق در طیف وسیعی از صنایع کار می کنند و مهارت های مورد نیاز نیز متغیر است. این موارد از تئوری مدار گرفته تا مهارت های مدیریتی یک مدیر پروژه را شامل می شود. ابزارها و تجهیزات مورد نیاز یک مهندس فردی نیز به همین ترتیب متغیر هستند، از یک ولت متر ساده گرفته تا نرم افزار پیچیده طراحی و ساخت.
مصاحبه معرفی رشته مهندسی برق
این مصاحبه به صورت کاملا رایگان برای راهنمایی دانش آموزان در انتخاب رشته کنکور کارشناسی تهیه شده است. در این مصاحبه مهندس بهنام یزدانخو سوالات متنوعی در خصوص مهندسی برق، آینده شغلی این رشته، مهارتهای مورد نیاز و …. از مهمان برنامه یعنی مهندس پارسا یاراحمدی (فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی) میپرسند.
شما را دعوت به تماشای این مصاحبه میکنم.
در انتهای همین پست سوالات خود در خصوص مهندسی برق را میتوانید بپرسید.
متن این مصاحبه به شرح زیر است:
۱- توضیح کلی در مورد رشته و گرایشهای مختلف آن (توصیف اجمالی)
۲- دروس دبیرستانی شبیه رشته (جهت دید گرفتن داوطلبان نسبت به رشته)
۳- شباهت و تفاوت با سایر رشتهها (مثلا تفاوت شیمی و مهندسی شیمی در چیست؟ یا شباهت مکانیک و هوافضا چقدر است؟)
۴- توضیح در مورد چارت درسی (دروس سخت، آسان، مهم، بی ربط به رشته و …)
– دروس اصلی
-دروس اختیاری / دروس مربوطه از رشتهها و دانشکدههای دیگر
۵- تفاوت رشته با آنچه عموماً دانشآموزان دبیرستانی فکر میکنند و همچنین تصورات و باورهای غلط (مثلا مهندسی مکانیک الزاما فقط در مورد خودرو نیست، یا مهندسی کامپیوتر در مورد کار با ویندوز نیست)
۶- زمینههای کاری مختلف جهت آینده شغلی
۷- آینده تحصیلی جهت مقاطع بالاتر (هم در داخل هم در خارج)
۸- وضعیت مهاجرت با رشته مورد نظر (آیا در خارج از کشور خواهان دارد یا خیر)
۹- معایب و نقاط ضعف رشته مهندسی عمران
۱۰- مهارتها و تواناییهای علمی لازم برای ورود به رشته (مثلا مهندسی مکانیک نیاز به پایه ریاضی و فیزیک قوی دارد)
۱۱- روحیات لازم برای ورود به رشته (مثلا روحیه مدیریتی، خلاقیت بالا، مهارتهای ارتباطی قوی یا …)
نویسنده:
مهندس بهنام یزدانخو
دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه تهران
(برای مطالعه بیشتر روی نام یا تصویر ایشان کلیک کنید)
نویسنده:
مهندس میلاد وحیدیان
دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه تهران
(برای مطالعه بیشتر روی نام یا تصویر ایشان کلیک کنید)