ابزارهای هوش مصنوعی (AI Tools)
در مقاله قبلی تعریف دقیقی از هوش مصنوعی (AI)، تکامل هوش مصنوعی و عملکرد آن بیان شد. در مقاله پیشرو ابتدا ویژگیهای هوش مصنوعی و برتریهای آن نسبت به هوش انسان ذکر شده است و در ادامه کاربردهای هوش مصنوعی در علوم و صنایع مختلف به ویژه مهندسی مکانیک آمده است. سپس به بررسی مزایا و معایب هوش مصنوعی و ابزارهای آن پرداخته شده و در انتها چندین ابزار کاربردی که از هوش مصنوعی بهره میبرند را معرفی کردهایم.
توصیه مکادمی؛ مقاله هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) را مطالعه کنید.
ویژگیها و مزایای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی شبیهسازی هوش انسان و جانوران (هوش طبیعی) توسط ماشینها (خصوصا کامپیوترها) است. به عبارت دقیقتر هوش مصنوعی شاخهای از علوم کامپیوتر (Computer Science) است که با شیبهسازی هوش انسان (natural intelligence)، توانایی یادگیری تعمیم یافته (generalized learning)، تصمیم گیری (decision-making) و قدرت حل مسئله (problem-solving) را به کامپیوترها و ماشینها میدهد.
هوش مصنوعی قابلیت یادگیری، استفاده از تجارب و فکر کردن را دارد که موجب کارآمدی هرچه تمام تر کامپیوترها و ماشینها شده است. بنابراین در بسیاری از موارد عملکردی به خوبی انسانها دارند و کارهای دور از ذهن را محقق کردهاند. در ادامه نگاهی به مزایا و ویژگیهای هوش مصنوعی میاندازیم.
۱- کاهش خطای انسانی (Reduction in Human Error)
یکی از مهمترین مزایای هوش مصنوعی کاهش خطای انسانی و افزایش دقت است زیرا هر تصمیمی که توسط هوش مصنوعی گرفته میشود براساس اطلاعات قبلی بدست آمده و الگوریتمی مشخص دارد. با برنامه نویسی مناسب ماشین میتوان خطاها را تا نزدیک صفر کاهش داد.
۲- احتمال خطر صفر (Zero Risks)
یکی دیگر از مزایای هوش مصنوعی استفاده از رباتهای برنامه نویسی شده بجای انسان برای شرایط و مکانهایی با احتمال خطر بالا است. میتوان از آنها برای رفتن به فضا و اکتشاف در اعماق اقیانوسها استفاده کرد. ماشینهای فلزی نسبت به انسان تابآوری بیشتری در شرایط سخت دارند. همچنین میتوانند تحقیقات و کارهای مورد نظر را با دقت بیشتر نسبت به انسان انجام دهند.
۳- دسترسی نامحدود (Availability)
ساعت کار کردن انسان در شبانه روز محدود است و در حین کار نیاز به استراحت دارد. همچنین انسان نیازمند برقراری تعادل بین کار و زندگی روزمره است. ولی ماشینهای مجهز به هوش مصنوعی میتواند بدون نیاز به استراحت کارهای انسان را انجام دهند.
ماشینها دارای توانایی انجام سریعتر وظایف را دارند و میتوانند طوری برنامهنویسی و طراحی شوند که همزمان چند کار را با نتایج دقیق انجام دهند. بعنوان مثال استفاده از باتهای مکالمه برای پاسخگویی به مشتریان که در هر ساعت و هرجا در دسترس هستند و مشکلات مشتریان را پاسخ میدهند.
۴- اختراعات جدید (New Inventions)
پیشرفت هوش مصنوعی در سالهای اخیر باعث این امر شده است که خیلی از صنایع به فکر استفاده از این تکنولوژی روز دنیا در صنعت باشند در نتیجه اختراعات جدیدی در جهت بهبود کیفیت زندگی انسان صورت گرفته است. بعنوان مثال اپلیکیشنهای مسیریاب، اغلب نرم افزارهای طراحی، رباتها و غیره.
۵- تصمیمگیری بیطرفانه (Unbiased Decisions)
معمولا احساسات انسان بر روی تصمیمهای که میگیرد تاثیر دارد ولی هوش مصنوعی خالی از هر گونه احساس است و به مسائل رویکرد منطقی و کاربردی دارد. یکی از بزرگترین مزایای هوش مصنوعی تصمیمگیری بیطرفانه است که منجر به تصمیمات دقیقتری میشود. در بعضی از کمپانیها گزینش کارمند و بررسی رزومههای دریافتی با هوش مصنوعی صورت میگیرد که نظر فرد دخیل نباشد.
۶- انجام کارهای تکراری (Perform Repetitive Jobs)
خیلی وقتها انجام دادن کارهای تکراری خسته کننده و وقتگیر است. سپردن این سری از وظایف به هوش مصنوعی میتواند باعث بالا بردن کیفیت و تمرکز نیروی انسانی بر روی انجام سایر کارها شود. به عنوان مثال استفاده از رباتها در کارخانجات برای انجام وضایفی مانند بستهبندی، رنگ آمیزی، جوشکاری و غیره. همچنین استفاده از ربات باعث کاهش هزینه استخدام نیرو نیز میشود.
کاربردهای هوش مصنوعی
با توجه به ویژگیهای مثبتی که استفاده از هوش مصنوعی در زمینههای مختلف دارد در ادامه برخی از کاربرهای آن به خصوص در تکنولوژی و مهندسی مکانیک ذکر میشود.
۱- هوش مصنوعی در برنامه نویسی، نرمافزارها و فناوری اطلاعات (IT)
هوش مصنوعیهای مولد نسل جدید برای نوشتن کد نرمافزارها بر پایه پردازش زبان طبیعی (Natural Language Prompts – NLP) استفاده میشود ولی احتمال اینکه به زودی جایگزین مهندسان کامپیوتر شوند وجود ندارد. همچین هوش مصنوعی برای خودکار سازی خیلی از پردازشهای حوزه فناوری اطلاعات کاربرد دارد. به عنوان مثال وارد کردن دادهها، شناسایی کلاهبرداری، سرویس مشتریان، تعمیر و نگهداری و امنیت.
به عنوان مثال وبسایت codepal.ai برای تبدیل کد از یک به زبان دیگر میتوان استفاده کرد. در این وبسایت که بر پایه هوش مصنوعی کار میکند کد مورد نظر را وارد میکنید و زبان مورد مورد نظر خود را انتخب کرده سپس کد شما به زبان دوم تبدیل میشود. بعنوان مثال اگر یک مسئله را توسط نرم افزار متلب (MATLAB) حل کرده باشید و به هر دلیلی نیاز به کد در زبان پایتون داشته باشید با استفاده از این وبسایت امکان انجام این کار فراهم شده است.
از دیگر نرم افزارهای مورد استفاده برای نوشتن کد Microsoft Copilot میباشد که به اسم GitHub Copilot با همکاری OpenAI توسعه داده شده که به برنامه نویسان امکان نوشتن کد به هر زبان برنامه نویسی را میدهد. البته در استفاده از هوش مصنوعی برای انجام کدنویسی این نکته را در نظر داشته باشید که درسته هوش مصوعی دارای قابلیتهای فراوانی است ولی قابلیت و توانایی هوش انسان را ندارد. ممکن است در زمان کدنویسی صرفه جویی کند ولی پس از اتمام کد لازم است کاربر کد را debug کند و این ویرایش کد ممکن است زمانبر باشد.
۲- هوش مصنوعی در آموزش
یکی از کاربردهای مفید هوش مصنوعی در مسائل آموزشی است. میتوان از هوش مصنوعی برای آموزش خودکار استفاده کرد در نتیجه آموزگاران میتوانند از زمانهای اضافه استفاده کرده و به فعالیتهای بیشتر و متنوعتری بپردازند. همچنین دانش آموزان و دانشجویان با توجه به سرعت یادگیری خودشان دروس را فرا میگیرند و با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی از میزان پیشرفت تحصیلی و انجام تکالیف خود اطمینان حاصل کنند.
هوش مصنوعیهای مولد مثل ChatGPT و Brad این قابلیت را در اختیار معلمان و استادان قرار میدهد که مهارت و خلاقیت بیشتری در آموزش بدست بیاورند و دانش آموزان را در مسیر جدید و بهتری قرار دهند. همانطور که امروزه مشاهده میکنیم بسیاری از دانشجویان و دانش آموزان برای انجام تکالیف و پروژههای درسی خود از هوش مصنوعی مولد کمک میگیرند.
پیشرفت این نوع ابزارهای آموزشی معلمان و استادان را وادار به بازنگری دوباره تکالیف و امتحانات میکند و همچنین با استفاده از این ابزار قوانین مربوط به سرقت ادبی مورد بررسی قرار میگیرد.
۳- هوش مصنوعی در گرافیک
یکی از کاربردیترین استفادههای هوش مصنوعی در نرمافزار فتوشاپ (Photoshop) است. شاید در ابتدا بر این باور باشید که دانشجویان گرافیک و رشتههای مربوط از این نرمافزار استفاده میکنند ولی امروزه برای انجام هر کاری از جمله کارهای پژوهشی، پروژههای دانشگاهی و نوشتن پایان نامه نیاز به فتوشاپ است.
به عنوان مثال دانشجویان مهندسی نیز برای انجام پروژهها و گاهی ارائه پروژه نیاز به جلوههای تصویری دارند بنابراین استفاده از فتوشاپ بهترین روش برای انجام این کار است. فایرفلای (Adobe Firefly) یک پلتفرم جدید ساخته شده توسط ادوبی است که با استفاده از این نرمافزار میتوانید مشخصات عکس یا متن مورد نظر را به سیستم بدهید و خروجی مدنظر را با استفاده از گزینه Text to Image، یعنی تبدیل متن به تصویر، دریافت کنید.
همچنین میتوانید مشخصات مثل ابعاد و نور عکس خروجی را تغییر دهید. گاهی نیاز است عکس یا محتوایی که در اختیار دارید ویرایش کنید که فایرفلای امکان این کار را برای شما فراهم کرده است. در این قسمت جهت آشنایی با این قابلیت مطالبی ذکر شد، ولی برای یادگیری و استفاده دقیق از این قابلیت فتوشاپ از لینک زیر استفاده کنید:
۴- هوش مصنوعی در ساخت و تولید
صنعت ساخت و ساز در استفاده از روباتها پیشتاز است. برای مثال روباتهایی که در قدیم در کارخانجات و صنعت استفاده میشدند فقط برای انجام یک کار برنامهنویسی شده بودند ولی امروزه روباتهای قدیمی جای خودشان را به کوباتها (cobots) دادهاند که این نوع رباتها در ابعاد کوچیکتر طراحی شدهاند، توانایی انجام چند کار به صورت همزمان را دارند و در صنایع ساخت و ساز با انسان در بیشتر بخشها همکاری میکنند.
۵- هوش مصنوعی در حمل و نقل
هوش مصنوعی در حمل و نقل برای کنترل ترافیک، پیشبینی تاخیر پروازها و بالابردن امنیت و کارآیی حمل و نقل دریایی استفاده میشود. امروزه هوش مصنوعی جایگزین روشهای قدیمی پیشبینی تقاضا و اختلالات در صنعت حمل و نقل شده است. در زمان شیوع ویروس کرونا استفاده از هوش مصنوعی برای بررسی عرضه و تقاضا بسیار رونق گرفت. زیرا شیوع این بیماری آسیبهای جدی به صنعت حمل و نقل وارد کرد.
۶- هوش مصنوعی در پزشکی
از هوش مصنوعی در پزشکی برای کاربردهایی مانند تشخیص بیماری، درمان و تشخیص دارویی استفاده میشود. ابزارهایی که با استفاده از هوش مصنوعی طراحی و ساخته شده اند به پزشکان این امکان را میدهند که دادهها مربوط به هر بیمار را بررسی و تحلیل کنند و با توجه به آن خطرات احتمالی بیماری را متوجه شوند. همچنین با استفاده از این دادهها و الگوریتمهای هوش مصنوعی امکان طراحی برنامه درمان برای هر بیمار با توجه به شرایط سلامتی شخص بصورت منحصر به فرد وجود دارد.
۷- هوش مصنوعی در سرگرمی و رسانه
تجارت سرگرمی از تکنولوژی هوش مصنوعی برای تبلیغات هدفمند، پیشنهاد محتوا، توزیع، تشخیص کلاهبرداری، تولید متن و ساخت فیلم استفاده میکند. استفاده از روزنامهنگارها و ژورنالیستهای خودکار باعث کاهش زمان کار در اتاقهای خبر شدهاست. همچنین استفاده از هوش مصنوعی به جای نیروی انسانی باعث کاهش هزینه و پیچیدگی میشود. اتاقهای خبر و شبکههای خبررسانی از هوش مصنوعی برای خودکار سازی کارهای روزمره و تکراری مانند وارد کردن داده، تصحیح متون، جستجو سرتیتر و موضوع استفاده میکنند.
۸- هوش مصنوعی در تجارت
الگوریتمهای یادگیری ماشین برای آنالیز و مدیریت ارتباط با مشتری (Customer Relationship Management – CRM) با تجارت ادغام شده است. که بدین وسیله اطلاعات مربوط به مشتریان به منظور ارائه خدمات بهتر، مورد بررسی قرار میگیرد. باتهای مکالمهای که در وبسایتها برای پاسخگویی به مشتریان وجود دارد نمونهای از استفاده هوش مصنوعی در تجارت است.
۹- هوش مصنوعی در قانون (مسائل حقوقی)
بررسی مدارک در کارهای حقوقی و مربوط به قانون کاری حوصله سر بر و وقتگیر است. بنابراین شرکتهای حقوقی معمولا از هوش مصنوعی و نرمافزارهای مربوط به آن برای بررسی مدارک و پروندهها استفاده میکنند. همچنین با استفاده از هوش مصنوعی میتوان خروجی را حدس زد. از هوش مصنوعی میتوان برای دستهبندی و استخراج کردن اطلاعات نیز استفاده کرد.
هوش مصنوعی برای مهندسین مکانیک
با توجه به گسترش هوش مصنوعی در بیشتر صنایع و علوم این سوال پیش میآید که استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی چه کمکی به مهندسین مکانیک میکند؟ در ادامه به بررسی استفاده از هوش مصنوعی برای مهندسی مکانیک میپردازیم.
۱- ابزارهای هوش مصنوعی: طراحیهای پیچیده به کمک رایانه (CAD)
طراحی محصولات مصنوعی، قوانین و مسائل در طراحی به کمک رایانه (Computer-Aided Desing – CAD) جهت کمک به طراحان در نرمافزارها ذخیره میشوند. ادغام هوش مصنوعی و CAD توسط استنتاج مبنی بر نمونه (Model-Based Reasoning – MBR) انجام شدهاست. بسیاری از پکیجهای نرمافزاری که به تازگی رونمایی شدهاند از سیستمهای مبتنی بر دانش (Knowledge-based Systems) استفاده میکنند.
بیشترین کاربرد هوش مصنوعی در طراحی توسط رایانهها در زمینه طراحی مولد (Generative Design) کاربرد دارد. ابزارهای طراحی مولد الزامات طراحی را به عنوان ورودی دریافت میکنند و محتملترین طراحی را بعنوان خروجی در اختیار کاربر قرار میدهند. نرم افزار SOLIDWORKS از نسخه ۲۰۱۸ به بعد ویژگی بهینهسازی توپولوژی با استفاده از الگوریتمهایی بر پایه طراحی مولد را در اختیار کاربر قرار میدهد.
۲- ابزارهای هوش مصنوعی: شبکه عصبی مصنوعی در CFD
دینامیک سیالات محاسباتی (Computer Fluid Dynamics – CFD) دارای محبوبیت زیادی بین مهندسین و محققین است. وجود اغتشاش و آشوب مربوط به مکانیک سیالات حل این گونه مسائل را توسط شبیه سازی عددی مستقیم (Direct Numerical simulation – DNS) دشوار کردهاست. برخی از مدلها به اسمهای معادله Reynold’s-Averaged Navier – stokes (RANS) و شبیه سازی Large Eddy (LES) وجود دارند که رفتار جریان را تخمین میزنند. هوش مصنوعی راه خود در بین این نوع شبیه سازی نیز باز کردهاست.
شبکه عصبی مصنوعی (Artificial Neural Networks – ANN) جایگاه خوبی بین دانشجویان و اساتید پیدا کرده است. زیرا این نوع هوش مصنوعی جریان را با قدرت کامپیوتر کمتر، زمان کمتر و کاهش ابعاد مسئله تخمین میزند. همچنین با توجه به روشهای قدیمی CFD از دقت بالایی برخورد هستند. چالش استفاده از هوش مصنوعی در این زمینه، آموزش ANN توسط نمونههای زیاد شبیه سازی شده جریان سیال میباشد. همچنین کاربر فهم دقیقی از سازوکار جریان سیال بدست نمیآورد.
۳- ابزارهای هوش مصنوعی: نرم افزارها
پایتون (Python) بیشترین نرمافزار مورد استفاده در یادگیری ماشین (Machine Learning- ML) است. نرمافزار R همچنین در کنار پایتون برای تحلیل داده در هوش مصنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر مهندسان مکانیک از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بعنوان ابزار استفاده میکنند مانند استفاده از نرمافزارهای CAD/CAM یا نرمافزارهای المان محدود (Finite Element Analysis – FEA).
روشهای متعددی برای استفاده از هوش مصنوعی در مهندسی مکانیک وجود دارد. برای طراحی و بهینه سازی سیستمهای مکانیکی مانند موتور، چرخدنده، بلبرینگ همچنین خودکار سازی این نوع سیستمها استفاده میشود. عملکرد سیستمهای مکانیکی به منظور پیشبینی رفتار، پیشنهاد برای انجام تغییرات و احتمال خرابی در آینده؛ با استفاده از هوش مصنوعی شبیه سازی و بررسی میشوند.
به طور کلی، اعمال هوش مصنوعی برای مهندسی مکانیک باعث کمک به افزایش راندمان، قابلیت اطمینان و عملکرد سیستمهای مکانیکی میشود.
هوش مصنوعی در مهندسی برای ساخت و تولید، آنالیز، طراحی استفاده میشود. همچنین از یادگیری ماشین برای رباتیک، مواد هوشمند، شناسایی هوشمند خرابی، طراحی بهینه سیستم، هوشمندسازی استفاده میشود.
۴- ابزارهای هوش مصنوعی: سهولت در تحقیق و پژوهش
یکی از ابزارهای هوش مصنوعی که برای مهندسها، پژوهشگران و دانشجویان بسیار مفید میباشد سایت petal.org است. با استفاده از این وبسایت دیگر لازم نیست مقالات را کامل و با دقت بخوانید. فقط کافیست با مقاله مورد نظر مکالمه (چت) کنید. سوالات، ابهامات و موارد مورد نیاز مقاله را از هوش مصنوعی میپرسید و باتوجه به متن و دادهها مقاله جواب را به شما تحویل میدهد. استفاده از این روش برای صرفه جویی در زمان بسیار مفید است.
در ویدئوی زیر استفاده از این ابزار نشان داده شده است:
۵- اینترنت اشیا و تحلیل دادهها (IoT and Data Analysis)
چهارمین انقلاب صنعتی با اتصال تمام تجهیزات استفاده شده در امکانات ساخت و محصولات مصرفی این امکان را برای مهندسان مکانیک محیا میکند که آنالیز، بهینه سازی و تضمین کیفیت محصول را آسانتر انجام دهند. مهندسانی که دادههای مربوط به حسگرها و سنسورها را تفسیر میکنند نیازمند مدیریت دادههای فنی هستند. کار با نرمافزارهایی که توانایی مدیریت دادههای گرفته شده از حسگرهای اجزا در نیروگاههای مولد، تاسیسات صنعتی یا موارد مصرفی را دارد نیازمند مهندسان مکانیک متخصص در زمینه هوش مصنوعی میباشد.
یک مثال استفاده از علم داده (Data Science) در بهینهسازی کارخانجات تولیدی: دادههای جمع آوری شده توسط سامانه گردآوری اطلاعات و کنترل دادهها (Supervisory Control And Data Acquisition – SCADA ) توانایی پیشبینی خرابی، اجتاب از هدر رفت هرگونه سرمایه یا زمان را دارد.
معایب هوش مصنوعی
در کنار تمام مزیتهای استفاده از هوش مصنوعی در صنایع مختلف، چالشها و معایبی نیز دارد که در ادامه برخی از آنها ذکر شده است.
- هزینه زیاد استفاده از هوش مصنوعی
- نیاز به متخصص برای استفاده از این تکنولوژی
- سوگیری به واسطه دادههای ورودی با مرور زمان
- عدم توانایی تعمیم یک کار از روی یک کار دیگر
- جایگزین نیروی انسانی و از بین رفتن تعدادی از مشاغل و افزایش نرخ بیکاری
- احتمال عدم پاسخ صحیح
مثالهایی از ابزارهای هوش مصنوعی
هوش مصنوعی به شکلهای متفاوتی وجود دارد. از بات مکالمه (Chatbot) گرفته تا نرمافزارهای جهتیابی و ردیابهای تناسب اندام و ورزشی. مثالهای زیر وسعت نرمافزارهای هوش مصنوعی را نشان میدهد:
۱- ابزارهای هوش مصنوعی: ChatGPT
ChatGPT یک هوش مصنوعی به شکل بات مکالمه است که قابلیت تولید محتوا متنی در غالب مقاله، کد و جواب دادن به سوالات آسان را دارد. این هوش مصنوعی در تاریخ نوامبر ۲۰۲۲ توسط OpenAI ارائه شد. ChatGPT توسط یک مدل زبانی گسترده طراحی شده که این اجازه را میدهد نوشتهها و متنهای نزدیک به آنچه انسان تولید میکند را تولید کند.
استفادههایی که امروزه از ChatGPT میشود:
- نوشتن انگیزهنامه (SOP – Statement of Purpose)
- چک کردن گرامر
- تصحیح writing برای آزمونهای ایلتس، تافل و غیره.
- تمرین و تصحیح Speaking برای آزمونهای ایلتس، تافل و غیره.
- کمک گرفتن برای نوشتن کد
- نوشتن مرور ادبیات مقاله (Literature Review)
البته این نکته را در نظر داشته باشید در تمامی موارد بالا احتمال بروز اشتباه توسط هوش مصنوعی وجود دارد و کاربر باید با علم به این موضوع از این ابزارها کمک گرفته و خروجی کار را مجدد بررسی کند و تنها به پاسخ هوش مصنوعی اکتفا نکند. در تصویر زیر یک نمونه از اشتباهات ChatGPT را مشاهده میکنید:
برای استفاده از ابزار ChatGPT نیاز به داشتن حساب کاربری است، همینطور که میدانید در ایران تحریم است. برای ساختن حساب کاربری نیاز به شماره غیرایرانی دارید که میتوانید از سایت numberland.ir تهیه کنید و با استفاده از این شماره و ایمیل حساب کاربری درست کنید.
ابزارهای هوش مصنوعی: ChatGPT بدون نیاز به VPN و شماره مجازی (poe.com)
ابزارهای هوش مصنوعی: ChatGPT بدون نیاز به VPN و شماره مجازی (chat.forefront.ai)
۲- ابزارهای هوش مصنوعی: Google Maps
گوگل مپ از دادههای مکانی تلفنهای هوشمند که توسط کاربران ارائه میشود استفاده میکند، اطلاعاتی مانند تصادف و ساخت و سازهای جادهای، که بر جریان ترافیک نظارت کند و سریعترین و بدون ترافیکترین راه را در اختیار کاربر قرار دهد.
۳- ابزارهای هوش مصنوعی: دستیارهای هوشمند (Smart Assistants)
دستیارهای شخصی مثل Siri، Alexa و Cortana با استفاده از پردازش زبان طبیعی (Natural language processing – NLP) دستورالعملهایی مانند تنظیم یادآوریها، جستجو آنلاین مطالب و کنترل روشنایی منزل را از کاربر دریافت میکنند. در بیشتر موارد، این دستیارها به نوعی طراحی شدهاند که اولویتهای کاربر را دریافت کنند و با مرور زمان پاسخهای بهتری به کاربر دهند.
۴- ابزارهای هوش مصنوعی: فیلترهای اسنپ چت (Snapchat Filters)
فیلترهای اسنپ چت از الگوریتم یادگیری ماشین (Machine Learning) برای تشخیص تفاوت سوژه عکس و تصویر پسزمینه استفاده میکنند. در واقع با ردیابی حرکات صورت شخص این کار انجام میپذیرد.
۵- ابزارهای هوش مصنوعی: ماشینهای خودران (Self-Driving Cars)
ماشنهای خودران یک نمونه از یادگیری عمیق (Deep Learning) است. این نوع ماشینها از شبکه عصبی (Neural Networks) برای تشخیص اشیا اطرافشان، محاسبه فاصله آنها با ماشینها، شناسایی علامتهای راهنمایی رانندگی و غیره استفاده میکنند.
۶- ابزارهای هوش مصنوعی: گجتهای پوشیدنی (Wearables)
سنسورها و دستگاههای پوشیدنی به آن دسته از وسایل گفته میشود که با بدن انسان تماس دارند. این نوع از دستگاهها در صنعت مراقبتهای بهداشتی و درمانی استفاده میشوند و از یادگیری عمیق برای دسترسی به شرایط سلامتی بیمار از جمله میزان قند خون، فشار خون و ضربان قلب، استفاده میکند. همچنین میتواند با استفاده از اطلاعات بدست آمده از وضعیت سلامت بیمار، شرایط سلامتی شخص را در آینده نیز پیشبینی کند.